Spletna stran uporablja piškotke, s katerimi zagotovimo delovanje strani in najboljšo možno izkušnjo. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo, si preberite naš Pravilnik o piškotkih, kjer je tudi opisano, kako lahko zavrnete uporabo določenih piškotkov.
PAICAR 04 Super Finish | Spoliraj.si
 • Novo
17,90 €
Osborn Unipol Metal-Polish 125ml | Spoliraj.si
 • Novo
21,90 €
RRC Professional Plastic Cleaner 5L | Spoliraj.si
 • Novo
30,90 €
RRC Professional Upholstery Foaming 5L | Spoliraj.si
 • Novo
23,90 €
RRC Professional Neutral Snow Foam 5L | Spoliraj.si
 • Novo
30,90 €

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Spoliraj.si

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Spoliraj.si (v nadaljevanju “Splošni pogoji”) določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja in upravlja podjetje CSF, Matej Smerke, s.p., Iršičeva 6, 3000 Celje (v nadaljevanju “CSF” ali “ponudnik”), ter obravnavajo delovanje spletne trgovine Spoliraj.si, pravice uporabnika in poslovni odnos med CSF ter uporabnikom (kot definirano spodaj). Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (“ZVPot”) in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja. Spletna trgovina Spoliraj.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom.  Uporabnik spletne trgovine Spoliraj.si je oseba, ki opravlja nakupe v spletni trgovini in/ali uporablja spletno trgovino (v nadaljevanju “uporabnik” ali “kupec”). 

CSF in kupec urejata medsebojne obveznosti pri nakupih prek spletne trgovine Spoliraj.si s temi Splošnimi pogoji. Uporabnik storitve spletne trgovine Spoliraj.si si lahko ob uporabi spletne strani ustvari račun, ki omogoča ustvaritev seznama želja ter hitrejšega opravljanja nakupov. Ob odprtju računa, uporabnik ustvari geslo, ki je tajno in znano le uporabniku, ki ga je ustvaril. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal samo on oziroma oseba, ki je pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu. Uporabnik lahko nakup opravi tudi kot gost, pri čemer ni potrebno, da ustvari račun. Kupec jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter podjetju CSF odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.

Ob odprtju računa in pri nakupu kot gost uporabnik deli svoje osebne podatke - podrobnosti o obdelavi osebnih podatkov, namenih uporabe ter pravicah uporabnika so na voljo v Politiki zasebnosti, trenutno dostopna na: https://www.spoliraj.si/si/content/2-zasebnost, ki s sklicevanjem nanjo tvori del teh Splošnih pogojev.

Cene v spletni trgovini

Vse cene so v EUR in vključujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Pridržujemo si pravico do sprememb cen, če ni drugače navedeno (na primer, v času akcij in posebnih popustov). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini Spoliraj.si in se lahko razlikujejo od veleprodajnih cen podjetja CSF.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Cene izdelkov in ažurnost podatkov

Redna cena velja za vse uporabnike trgovine.

Akcijske cene za artikle v akciji veljajo do datuma označenega na strani s predstavitvijo artikla, v nasprotnem primeru pa do odprodaje zalog.

Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod spodaj navedenimi pogoji.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o dejanskem izračunu/predračunu opravljenega nakupa). Od trenutka potrditve naročila so vse cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Originalen račun prejme kupec skupaj s pošiljko. 

Ponudnik skuša čim bolje skrbeti ter zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni v spletni trgovini Spoliraj.si. Kljub temu se lastnosti artiklov, dobavni rok in/ali cena spreminjajo, zato obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov omenjeni v spletni trgovini. V takem primeru bo kupec najhitreje, v razumnem času, obveščen o spremembi Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti najnižjo možno ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Kupec ima pravico odstopa od nakupa ali zamenjavo naročenega artikla za drugega, ki je na voljo. V primeru nepredvidene spremembe cen določenega izdelka ali nezmožnosti dobave, si ponudnik pridržuje pravico odstopa od pogodbe.

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije, ki se med sabo lahko razlikujejo, so navedeni ob akcijski ponudbi in/ali ob na strani s predstavitvijo akcijskega artikla.

Postopek nakupa

1. Sprejetje naročila

Ko kupec odda naročilo, prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Hkrati je to obvestilo potrdilo za naročilo s strani ponudnika. Kupcu so na spletni strani ponudnika znotraj njegovega računa dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

2. Potrditev naročila

Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo izvrši oziroma z utemeljenim razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko oziroma ga kontaktira prek navedenega elektronskega naslova. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Odpremljanje blaga

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem obvesti kupca po elektronski pošti.

Naročanje

Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Uporabnik izbira in naroči izdelke, ki so na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah izdelkov. S prijavo v spletno trgovino uporabnik soglaša z uporabo osebnih podatkov za uspešno sklenitev pogodbe in njeno izpolnjevanje (izdaja računa, dostava itd..). Več o obdelavi in varstvu osebnih podatkov si, prosimo, preberite v naši Politiki zasebnosti, trenutno dostopni na: https://www.spoliraj.si/si/content/2-zasebnost. Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Kupcu so podatki o statusu vselej dostopni v spletni trgovini v rubriki moj račun. O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov [email protected], kjer mora navesti tudi številko naročila, ki je omenjena v predračunu, ki ga kupec prejme po elektronski pošti. Ponudnik v obljubljenem roku blago varno zapakira in odpošlje.

Način plačila

Pri spletnem nakupovanju omogočamo naslednje načine plačila:

 1. plačilo z gotovino ali s kartico ob osebnem prevzemu PE Mala Pirešica 16, 3301 Petrovče
 2. po ponudbi (predračunu) z bančnim nakazilom na naš poslovni račun
  1. Naročeno blago lahko na katerikoli banki ali spletni banki plačate z nakazilom na transakcijski račun podjetja CSF, Matej Smerke, s.p., Iršičeva 6, Celje. Podatki za plačilo preko bančnega nakazila se v spletni trgovini ne generirajo avtomatično. Po prejemu vašega naročila bomo sestavili ponudbo in vam jo poslali na vaš e-naslov. Vaša naročila bomo obravnavali v čim krajšem možnem času, od ponedeljka do petka, v času poslovnih ur, zato je pri plačilih po ponudbi potrebno počakati na e-pošto s podatki za plačilo. Naročeno blago bo odposlano po prejemu nakazila na naš poslovni račun.
 3. ob prevzemu blaga (plačilo po povzetju z odkupnino)
 4. preko PayPala
  1. Za več informacij glede plačila prek PayPala, se obrnite neposredno na ponudnika storitve (PayPal).
 5. prek plačilne kartice preko Stripe aplikacije
 6. plačilo z bančnim nakazilom na naš poslovni račun

Spletna trgovina Spoliraj.si želi čim bolj ustreči željam vseh kupcev, zato vam kupljeno blago pošljemo preko naših pogodbenih dostavljalcev na vaš naslov na območju Republike Slovenije ali za mednarodne kupce v katerokoli državo.

Dostava poteka ob delovnih dneh. Če je izdelek na zalogi, je dobavni rok največ dva delovna dneva od prejetja elektronskega obvestila na vaš e-poštni naslov, da je vaše naročilo odposlano.

Stroški in način dostave

1. Način dostave

Dostavo opravlja naš poslovni partner, ki nudi storitev dostavne službe -  GLS.Dostavo lahko spremljate na tej povezavi: https://gls-group.com/SI/sl/sledenje-posiljki. Za več informacij se lahko obrnete neposredno na GLS. 

2. Stroški dostave

Poštnino krije ponudnik, kadar znesek naročila znaša 50 € ali več in je račun plačan po ponudbi na naš poslovni račun. V primeru plačila ob prevzemu blaga (plačilo po povzetju z odkupnino), poštnino krije ponudnik, kadar znesek naročila znaša 100 € ali več.

Poštnino krije kupec, za znesek naročila, ki znaša manj kot 50 € in težo do 10 kg. Nad 10 kg in pri zneskih manjših od 50 eur se obračuna po veljavnem ceniku dostavne službe GLS.

Cenik za dostavo (z DDV):

Do 5 kg .... 5,90 EUR

Nad 5 kg po veljavnem ceniku dostavne službe GLS.

3. Dostavni čas

Ponudnik se zavezuje, da bo kar najhitreje odposlal naročene izdelke. Večino naročil, ki jih na delovni dan prejmemo do 11.00 ure, odpošljemo še isti dan oz. najkasneje v roku štirih (4-ih) delovnih dni. V primeru, da določenega izdelka ni na zalogi in bo dobava daljša od štirih (4-ih) delovnih dni, vas o tem obvestimo preko telefona oziroma elektronske pošte.

Blago z varnostnim listom

V kolikor je v spletni trgovini Spoliraj.si na voljo blago, ki bi skladno z veljavno zakonodajo moralo imeti varnostni list, se lahko obrnete na [email protected] in zahtevate, da vam tovrstni varnostni list pošljemo po elektronski pošti.

Komentarji in ocene uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji registriranih uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih le-ti napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem. Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Pravica od odstopa od nakupa in vračilo blaga

V skladu z določili 43.člena ZVPot (Ur.l. RS št.98/2004, 126/2007) ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči (na kontaktni e-naslov [email protected]), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Prejeto blago mora vrniti nerabljeno, nepoškodovano, s pripetimi originalnimi etiketami in v nespremenjeni količini, zavito v originalni embalaži, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino, z izjemo, če sta bila ponudnik in kupec vnaprej tako dogovorjena, ali pošiljk, ki niso vrnjene v skladu s temi Splošnimi pogoji.

Če kupec vrne artikel ponudniku, mora artiklu priložiti izpolnjen obrazec za vračilo blaga ter kopijo računa.

Naslov za vračilo blaga ponudniku je CSF, Matej Smerke, s.p., Iršičeva 6, 3000 Celje.

Odveza odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo uporabniki. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ponudnik neposredno ali posredno ne podpira nobenega izdelka, drugega podjetja ali storitve, ki jo ali jo bo zagotovil ponudnik ali njegovi partnerji, ne glede na do ali je to neposredno ali posredno povezano s pogodbo. Uporaba storitev tretjih oseb ne pomeni sponzorstva ali povezave s temi tretjimi osebami ali podjetji. Takšna uporaba tudi ne pomeni odobritve njihovih praks glede varstva zasebnosti in varnosti osebnih podatkov ali njihove skladnosti z zakoni.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti[email protected] ali po klasični pošti na naslov:

CSF, Matej Smerke, s.p.

Iršičeva 6

3000 Celje, Slovenija

Objava sprememb

Vsaka sprememba naše politike zasebnosti bo objavljena na spletni strani podjetja:https://www.spoliraj.si/si/content/3-pogoji-poslovanja. Z uporabo spletne strani posameznik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike varstva osebnih podatkov

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Vaša ekipa Spoliraj.si