Spletna stran uporablja piškotke, s katerimi zagotovimo delovanje strani in najboljšo možno izkušnjo. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo, si preberite naš Pravilnik o piškotkih, kjer je tudi opisano, kako lahko zavrnete uporabo določenih piškotkov.
Zvizzer Thermo Ultra Soft Pad | Spoliraj.siZvizzer Thermo Ultra Soft Pad
 • Novo
18,90 €
Zvizzer Thermo Soft Pad | Spoliraj.siZvizzer Thermo Soft Pad
 • Novo
18,90 €
Zvizzer Thermo Medium Pad | Spoliraj.siZvizzer Thermo Medium Pad
 • Novo
18,90 €
Zvizzer Thermo Stable Hard Pad | Spoliraj.siZvizzer Thermo Stable Hard Pad
 • Novo
18,90 €
Zvizzer Thermo Hard Pad | Spoliraj.siZvizzer Thermo Hard Pad
 • Novo
18,90 €

Politika varstva osebnih podatkov

Nazadnje posodobljeno: 1. september 2023

Namen te Politike varstva osebnih podatkov (v nadaljevanju “politika zasebnosti”) je, da se obiskovalec spletne trgovine Spoliraj.si (v nadaljevanju “uporabnik”) seznani o namenih, pravnih podlagah, varnostnih ukrepih in pravicah posameznikov glede osebnih podatkov, ki jih o njih obdeluje podjetje CSF, Matej Smerke, s.p., Iršičeva 6, 3000 Celje (v nadaljevanju “CSF” ali »podjetje«).

V podjetju CSF nam je zagotavljanje varnosti vaših osebnih podatkov zelo pomembno, zato ji posvečamo posebno pozornost.

Politika zasebnosti je skladna z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (»ZVOP-2«) ter s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov 2016/679 (»Uredba«). Izrazi, ki so uporabljeni v tej politiki zasebnosti, a niso definirani drugače, imajo pomen kot je določen v Uredbi.

Nameni in uporaba podatkov

CSF zbira, beleži, ureja, shranjuje, posreduje in drugače obdeluje osebne podatke, ki jih imamo o vas za različne namene:

 • identifikacije posameznika;
 • za zagotavljanje podpore uporabnikom;
 • v primeru nakupa pa z namenom izvedbe naročila (dobava, dostava izdelkov, izdaja računa, reševanje morebitnih zahtevkov kupca (reklamacije, garancije);
 • za hrambo zgodovine nakupov;
 • za izvajanje morebitnih postopkov izterjave ter za lastne računovodske in davčne potrebe;
 • za namen neposrednega trženja – z brezplačnimi e-novicami vas obveščamo o dogajanju v CSF, splošnih informacijah in akcijskih ugodnostih, ki jih ponujamo v spletni trgovini Spoliraj.si;
 • za izvajanje trženjskih analiz;
 • za namen sodelovanja v nagradnih igrah;
 • za namen uporabe telefonske številke: občasno pošiljanje novic preko telefonske številke s SMS sporočilom, pošiljanje SMS sporočil s ponudbami, informacijami o novostih, akcijah in ugodnostih ter pošiljanje reklamnega gradiva;
 • vaše osebne podatke lahko obdelujemo, če je to v zakonitem interesu podjetja CSF, razen v primeru, da nad temi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika.

Katere osebne podatke zbiramo?

 • osnovne podatke
  • osnovne osebne podatke: ime in priimek, datum rojstva, elektronski naslov, naslov prebivališča, naslov za dostavo, telefonska številka in geslo za zagotovitev varnosti in uporabe naših storitev,
  • podatke o uporabniškem računu spletne trgovine,
  • podatke o nakupu in načinu plačila.
 • tehnične podatke
  • IP naslov elektronske naprave, ki je povezana z internetom,
  • datum in čas dostopa,
  • ime in URL priklicane datoteke,
  • spletna stran/aplikacija, preko katere je bil dostop omogočen (Referrer-URL),
  • uporabljen brskalnik in operacijski sistem vaše naprave ter ime ponudnika dostopa.

Tehnični podatki se posredujejo na strežnik, kjer so začasno shranjene v tako imenovani dnevni datoteki (log file), in sicer za naslednje namene:

 • zagotavljanje nemotene povezave,
 • zagotavljanje udobne uporabe naše spletne strani/aplikacije,
 • ocenjevanje varnosti in stabilnosti sistema

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Podjetje zbira in obdeluje vaše osebne podatke na naslednjih pravnih podlagah:

 • za izpolnitev zakonske obveznosti s strani podjetja CSF;
 • za potrebe izvajanja pogodbe, katere pogodbena stranka je posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali za izvajanje ukrepov na zahtevo takega posameznika pred sklenitvijo pogodbe;
 • zaradi zakonitih interesov, ki jih zasleduje podjetje ali tretja oseba;
 • soglasje (privolitev);
 • za zaščito življenjskih interesov posameznika

Izpolnitev zakonske obveznosti

Podjetje CSF določene osebne podatke (npr. zgodovina naročil, način plačila) obdeluje za izpolnitev zakonske obveznosti, ki jih ima po davčni zakonodaji.

Izvajanje pogodbe

V primeru, ko s CSF-jem uporabnik sklene pogodbo, ta predstavlja pravno podlago za obdelavo osebnih podatkov. Osebne podatke se obdelovati za sklenitev in izvajanje pogodbe, kot je npr. prodaja blaga, članstvo v klubih ugodnosti. V kolikor posameznik osebnih podatkov ne posreduje, CSF ne more izvršiti pogodbe niti zahtevane storitve (npr. dostava blaga).

Zakoniti interes

CSF lahko osebne podatke obdeluje tudi na podlagi zakonitega interesa, za katerega si prizadeva. Slednje ni dopustno, kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov. V primeru uporabe zakonitega interesa CSF vedno opravi presojo skladnosti z Uredbo.

Obdelava osebnih podatkov na podlagi soglasja

V primerih, ko ni zakonske pravne podlage za obdelovanje podatkov, CSF pa želi opravljati določeno storitev (npr. pošiljanje marketinških sporočil), ki zahteva obdelavo osebnih podatkov, sme uporabnika prositi za soglasje. Preden uporabnik s CSF-jem deli osebne podatke za namene, ki predvidevajo soglasje, bo uporabnik obveščen, kateri podatki se bodo obdelovali in za kakšne namene.

Če posameznik poda soglasje za obdelavo osebnih podatkov in v nekem trenutku tega več ne želi, lahko zahteva prekinitev obdelave osebnih podatkov z zahtevkom po elektronski pošti na [email protected] ali z redno pošto na naslov podjetja. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Obdelava osebnih podatkov za zaščito življenjskih interesov posameznika

CSF lahko obdeluje osebne podatke posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, v kolikor je to nujno za zaščito njegovih življenjskih interesov. V nujnih primerih lahko podjetje poišče osebni dokument posameznika, preveri ali ta oseba obstaja v njegovi zbirki podatkov. Navedeno velja v primeru, ko je to nujno potrebno za zaščito življenjskih interesov posameznika.

Posredovanje osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne bomo nikoli posredovali tretjim osebam. Osebne podatke bomo posredovali zgolj na zadostni pravni podlagi ter zaupanja vrednim partnerjem, s katerimi imamo predhodno sklenjeno pogodbo za namene zagotavljanja storitev, ter v drugih omejenih primerih, ki so skladni z Uredbo.

Obdelovalci s pogodbo. Vaše osebne podatke lahko posredujemo osebam, s katerimi imamo sklenjene pogodbe o obdelavi vaših osebnih podatkov.

Nameni posredovanja: nameni podpore, dostavo naročil ali obdelave plačil. Dostopajo lahko le do osebnih podatkov, ki jih nujno potrebujejo za zagotovitev storitev, ki jih opravljajo za nas. Dolžni so varovati vaše osebne podatke.

Za zagotavljanje dostave naročil skrbi naš partner, dostavna služba GLS. Več o njihovi politiki zasebnosti si lahko preberete na sledeči spletni povezavi: https://gls-group.com/SI/en/privacy-policy.

Za zagotavljanje varnega in enostavnega plačevanja skrbijo naša partnerja Stripe Inc. in/ali PayPal Holdings Inc. (odvisno od tega, kateri način plačila izberete). Več o njihovi politiki zasebnosti si lahko preberete na:https://stripe.com/en-gb-si/privacy ter https://www.paypal.com/webapps/mpp/ua/privacy-full

Informacije javnega značaja. Nekatere informacije o vas so tudi javno dostopne, npr. podatki ob objavi komentarja pod izdelkom v spletni trgovini ali komentiranje na socialnih omrežjih.

Hramba in izbris osebnih podatkov

CSF hrani osebne podatke le toliko časa, dokler bo to potrebno za uresničitev namena, zaradi katerega so bili osebni podatki zbrani in obdelovani. V kolikor podjetje podatke obdeluje na podlagi zakona, jih bo hranilo za obdobje, ki ga predpisuje zakon. Pri tem se nekateri podatki hranijo za časa sodelovanja s podjetjem, nekatere podatke pa je treba hraniti trajno. Osebne podatke, ki jih podjetje obdeluje na osnovi pogodbenega odnosa s posameznikom, podjetje hrani za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še pet (5) let po njenem prenehanju, razen v primerih, ko pride med posameznikom in podjetjem do spora v zvezi s pogodbo. V takem primeru hrani podjetje podatke še deset (10) let po pravnomočnosti sodne odločbe, arbitraže ali sodne poravnave ali, če sodnega spora ni bilo, pet (5) let od dneva mirne razrešitve spora. Tiste osebne podatke, ki jih podjetje obdeluje na podlagi osebne privolitve posameznika ali zakonitega interesa, bo podjetje hranilo do preklica privolitve ali do zahteve do izbrisa podatkov, oziroma tri (3) leta od dne, ko je podjetje pridobilo soglasje. Po prejemu preklica ali zahteve za izbris se podatki izbrišejo najkasneje v 15 dneh. Podjetje lahko te podatke izbriše tudi pred preklicem, kadar je bil dosežen namen obdelave osebnih podatkov ali če tako določa zakon.

Podjetje lahko anonimizirane in agregirane podatke, iz katerih ni mogoče razbrati identitete posameznika, hrani tudi dlje časa za potrebe statistike.

Prijava na e-novice

Na naši spletni strani in ob prijavi v sistem v spletni trgovini se lahko prijavite na prejemanje obvestil in informacij o naših storitvah in ugodnostih v spletni trgovini. V ta namen vas CSF preko elektronske pošte ali telefona obvešča o novostih iz svoje ponudbe storitev, o morebitnih akcijah ali o nagradnih igrah, ki so neposredno vezane na CSF ali storitve podjetja. 

Ti podatki se obdelujejo na podlagi vašega soglasja, pri čemer lahko soglasje za prejemanje oglasnih sporočil kadarkoli prekličete.

Če obvestil o novicah po elektronski pošti ne želite več prejemati, se lahko odjavite z uporabo povezave za avtomatsko odjavo v vsakokratni elektronski novici, ali nam pošljete elektronsko sporočilo z vsebino “ODJAVA“ na elektronski naslov: [email protected].

Sodelovanje v nagradnih igrah

S sodelovanjem v nagradni igri in deljenjem osebnih podatkov za namene nagradne igre, se tekmovalec nagradne igre strinja, da lahko podjetje CSF obdeluje in hrani posredovane osebne podatke, skladno z Uredbo. 

V primeru nagradnih iger oziroma spletnih akcij se javno objavita ime in priimek tekmovalcev oziroma zmagovalcev.

Pravice posameznika glede obdelave osebnih podatkov

V skladu z Uredbo ima posameznik sledeče pravice iz področja varstva osebnih podatkov:

 • Pravica do seznanitve. Posameznik lahko zahteva informacije o tem, ali podjetje obdeluje njegove osebne podatke in, če je tako, katere podatke obdeluje;
 • Pravica do dostopa. Posameznik lahko zahteva dostop do svojih osebnih podatkov, kar mu omogoča, da prejme kopijo osebnih podatkov, ki jih ima podjetje;
 • Pravica do popravka. Posameznik lahko zahteva popravke osebnih podatkov, kot je popravek nepopolnih ali netočnih osebnih podatkov;
 • Pravica do izbrisa. Posameznik lahko zahteva izbris svojih osebnih podatkov, kadar ni razloga za nadaljnjo obdelavo oziroma kadar uveljavlja svojo pravico do ugovora glede nadaljnje obdelave;
 • Pravica do ugovora. Posameznik lahko ugovarja nadaljnji obdelavi osebnih podatkov, kjer se podjetje sklicuje na zakoniti poslovni interes (tudi v primeru zakonitega interesa tretje osebe), kadar obstajajo razlogi, povezani s posameznikovim posebnim položajem; posameznik ima pravico kadarkoli ugovarjati, če podjetje obdeluje osebne podatke za namene neposrednega trženja;
 • Pravica do prenosljivosti. Uporabnik lahko zahteva prenos svojih osebnih podatkov v strukturirani elektronski obliki k drugemu upravljavcu, v kolikor je to mogoče in izvedljivo;
 • Pravica do preklica soglasja. Uporabnik lahko prekliče privolitev oziroma soglasje, ki ga podal za zbiranje, obdelavo in prenos svojih osebnih podatkov za določen namen; po prejemu obvestila, da je umaknil svojo privolitev, bo podjetje prenehalo obdelovati osebne podatke za namene, ki jih je posameznik prvotno sprejel, razen če podjetje nima druge zakonite pravne podlage za to, da to stori zakonito.

Če želi posameznik uveljavljati katerokoli od zgoraj navedenih pravic, lahko pošlje zahtevek po elektronski pošti na [email protected] ali z redno pošto na naslov podjetja. Na zahtevo, ki se nanaša na pravice posameznika, bo organizacija odgovorila brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru v roku 30 dni po prejemu zahteve. V primeru, da bi se ta rok ob upoštevanju kompleksnosti in števila zahtev, podaljšal (za največ 60 dni), bo podjetje posameznika obvestilo. Podjetje si pridržuje pravico, da zahteva razumno plačilo, v kolikor je zahteva posameznika, na katerega se nanašajo osebnih podatki, očitno neutemeljena, pretirana ali ponavljajoča se. V naštetih primerih lahko podjetje zahtevo tudi zavrne.

V postopku uveljavljanja pravic, bo podjetje morebiti od posameznika zahtevalo določene informacije (vključujoč osebne podatke), ki mu bodo pomagale pri potrditvi identitete posameznika. To je varnostni ukrep, s katerim podjetje zagotavlja, da se osebni podatki ne razkrijejo nepooblaščenim osebam.

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova lahko posameznik uporabi obrazec Informacijskega pooblaščenca, ki je dosegljiv na: https://www.ip-rs.si/fileadmin/user_upload/doc/obrazci/ZVOP/Zahteva_za_seznanitev_z_lastnimi_osebnimi_podatki.docx

V primeru, da posameznik meni, da so mu pravice kršene, se lahko za zaščito ali pomoč obrne na nadzorni organ (Informacijskega pooblaščenca). Povezava na:https://www.ip-rs.si/zakonodaja/reforma-evropskega-zakonodajnega-okvira-za-varstvo-osebnih-podatkov/klju%C4%8Dna-podro%C4%8Dja-uredbe/prijava-kr%C5%A1itev

Če ima posameznik kakršnakoli vprašanja v zvezi z obdelavo svojih osebnih podatkov, se lahko vedno obrnete na naše podjetje preko elektronske pošte na [email protected] ali z redno pošto na naslov podjetja.

Objava sprememb

Vsaka sprememba naše politike zasebnosti bo objavljena na spletni strani podjetja: www.spoliraj.si/politika-zasebnosti. Z uporabo spletne strani posameznik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike varstva osebnih podatkov