May 03 2016

“Utrujena” barva, hologrami? Tu je naša rešitev!

Category: OCDcsf @ 19:43

“Utrujena” barva, hologrami? Kako odstraniti holograme ali osvežiti barvo-rešitev v le nekaj korakih!

Kaj je hologram? Najlažje ga pokažemo na slikah:)

Kako nastane hologram? Napačna izbira polirne paste, nepravilna uporaba polirnega stroja in napačna tehnika so tri najpogostejše napake. Holograme lahko z uporabo pravilne izbire polirne paste in tehnike poliranja enostavno odstranimo in rezultat bo izredna globina in sijaj barve.

“Utrujena” barva bi lahko rekli pojavu, ko je bil avtomobil večinoma pran v avtomatskih pralnicah ali pa z napačno tehniko pranja. Rezultat je barva brez globine in brez sijaja, na soncu pa bomo opazili vrtinčaste kroge.

Kako v enem koraku odstranimo holograme in osvežimo barvo? Tokrat smo uporabili Carshinefactory Razor 15″ ekscentrično polirno mašino v kombinaciji z Valetpro Purple passion in srednjo oranžno ChemicalGuys Hex-logic polirno gobico. Zakaj Valetpro Purple passion? Ker je odlična all in one polirna pasta z mikro abrazivi in že dodanim voskom, ki naredi odlično bazo za končni zaščitni premaz, s kombiniranjem gobic od grobe, srednje do fine polirne gobice, pa lahko določimo, kakšno korekcijo želimo/potrebujemo.

Za konkretno korekcijo sta dovolj že dve ponovitvi.

50/50

Valetpro Purple passion lahko uporabimo tudi za osvežitev stebričkov na vratih, ki zaradi svoje občutljive barve hitro zbledijo.

Kot zaščitni premaz smo tokrat uporabili Menzerna Power Lock, ki je barvi dodala ne le dodatno zaščito, ampak tudi odlično globino in sijaj!

Nam je rezultat všeč, pa tebi? 😉

2 Responses to ““Utrujena” barva, hologrami? Tu je naša rešitev!”

 1. marusa says:

  Super izgleda. A to deluje enostavno ali je potrebno nekoliko več znanja za nanašanje tega? Ne želim si, da bi iz slabega naredila še slabše. 🙂

  • csf says:

   Postopek je zelo enostaven boste pa v primeru ročnega nanašanja porabili malenkost več časa

   Slabše ne bo-kvečjemu 100% boljše:)

Leave a Reply