Oct 22 2015

Obnova obledelih plastičnih delov s pomočjo Solution Finish premaza

Category: OCDcsf @ 11:07

Vremenske razmere, UV žarki, različne temperature, drugi vremenski vplivi in škodljive kemikalije pri pranju vozil lahko močno poškodujejo plastične dele na zunanjem delu avtomobila, ki postanejo bledi in izgubijo svojo “tovarniško” črno barvo. Obrabo in obledelost plastičnih delov lahko delno preprečimo s predhodno zaščito kot je premaz Gyeon Trim. Kadar pa je bila zunanja plastika nepravilno vzdrževana ali je preprosto že močno obledela, je prava rešitev Solution Finish premaz, ki bo ne le da povrnil original tovarniško barvo, ampak bo plastične dele tudi zaščitil pred UV žarki in drugimi vremenskimi vplivi.

Da bi kar najbolje prikazali delovanje in učinek Solution Finish premaza, smo za test uporabili Dodge Nitro, kjer so zunanji plastični deli popolnoma obledeli.

Najbolj pomembni del pred nanosom je pravilna priprava površine. Avtomobil smo predhodno oprali s šamponom in razmastili vse plastične dele s pomočjo CarShineFactory Citrus Force večnamenskega čistila in vse dele posušili s pomočjo CarShineFactory krpe za sušenje. Šele ko je površina očiščena, razmaščena in osušena, se lahko premaz optimalno sprime z njo.

Za nanos Solution Finish-a lahko uporabimo Carshinefactory aplikator iz mikrofibre ali pa Carshinefactory univerzalni aplikator. Nanašamo po principu “manj je več” – za nanos ne potrebujemo velike količine sredstva, dovolj sta že dve ali maks. tri kapljice, odvisno je od velikosti površine, na katero bomo nanesli premaz.

50:50 po nanosu

Po nanosu avtomobil postavite na sonce (če ta možnost obstaja), da se premaz optimalno sprime s plastično površino in preprečite, da premazani deli niso izpostavljeni vodi ali dežju vsaj 12 ur (optimalno 24ur). Če pride premaz v stik z barvno površino, ga takoj obrišite s površine s pomočjo krpe iz mikrovlaken. Za bolj matiran videz lahko potem, ko se premaz posuši, ostanke sredstva obrišete s papirnato kuhinjsko brisačko.

*Končni finiš je odvisen od različnih barvnih odtenkov plastičnih delov.

Leave a Reply