Aug 11 2015

Avtomobili in krema za sončenje

Category: OCDcsf @ 00:16

Poletje, sonce, morje… krema za sončenje = madež na sedežu, armaturni plošči ali na barvi vozila.

Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako odstraniti sledi sončne kreme!

Ponavadi so sledi kreme najbolj vidne na temnih delih kot so zunanje plastike, ali pa na vratih, ki jih zapiramo z mastnimi rokami.

Katero čistilo uporabiti? Preprosto uporabimo univerzalno čistilo ali čistilo na osnovi citrusov kot je Carshinefactory Citrus Force.

Zmešamo poljubno razmerje, za tokratno čiščenje smo uporabili 1:10, čistilo:voda.

Popršimo po površini in počakamo minuto ali dve…

Za najboljši rezultat si pomagamo z Carshinefactory čopičem, s katerim očistimo želeni del.

Končni rezultat po čiščenju zunanjosti:

Ko končamo z zunanjim čiščenjem nadaljujemo z notranjostjo, rezultat ob stiku s kremo za sončenje je odtis na armaturki ali tekstilnem delu sedeža.

Za čiščenje notranjosti lahko uporabimo več univerzalnih čistil kot so Autobrite FAB, Autofinesse Verso, Bilt Hamber Surfex HD ali pa namenska čistila za notranjost Britemax Interior cleaner, Chemical Guys Innerclean, Autofinesse Total.

Za lažje čiščenje uporabimo še krpo ali aplikator iz mikrovlaken; mi smo se odločili za Carshinefactory aplikator iz mikrofibre.

Čistilo enostavno popršimo na aplikator in skoraj brez pritiska očistimo umazani del.

Končni rezultat po čiščenju plastičnih delov na armaturni plošči:

Če pa že imamo perfektno očiščene plastične dele, se lahko lotimo tudi tekstilnih delov. Zopet lahko izbiramo med različnimi univerzalnimi čistili, če pa želimo namenski produkt lahko uporabimo, kot v našem prispevku Britemax Interior cleaner, ki ne samo odstrani madeže, ampak tudi vizualno poživi tekstilne dele.

Kot aplikator priporočamo Carshinefactory aplikator iz mikrofibre, ki se odlično obnese za čiščenje tekstilnih delov. Dovolj je že rahel pritisk na površino/tekstilni del, da ostranimo madež ali umazanijo.

Končni rezultat:

Če je madež trdovratnejši, lahko Britemax Interior Cleaner poškropimo direktno na madež, počakamo kakšno minuto ali dve in prebrišemo s Carshinefactory aplikatorjem iz mikrofibre.

Končni rezultat

Katere izdelke smo uporabili v tem prispevku:

– Carshinefactory Citrus Force večnamensko čistilo na osnovi citrusov (za povpraševanje pišite na info@spoliraj.si)
Carshinefactory Čopič #6
Carshinefactory aplikator iz mikrofibre
Britemax Interior cleaner

Leave a Reply