Sep 26 2011

Wolf’s chemicals WM-1N Nano Trim Coat

Category: OCDcsf @ 18:54

Wolf’s chemicals WM-1N Nano trim coat je premaz za vse plastične in gumijaste dele kateri temelji na nano tehnologiji in povrne plastičnim in gumijastim delom naraven “nov” videz in jih pri tem maksimalno zaščiti pred zunanjimi vplivi in obledelostjo. WM-1N je po aplikaciji suh in nemasten na dotik zato je primeren za nanašanje na vse gumijaste in plastične dele.

S pravilnim postopkom nanašanja je WM-1N obstojen tudi do dva meseca!

Postopek za nanašanje;

Najprej plastične dele očistimo s pomočjo APC čistila in čopiča;

Ko plastične in gumijaste dele očistimo le te obrišemo s mikrokrpo, da pred aplikacijo niso mokri ali vlažni . Pazimo da mikrokrpa ne bo umazana “črna” ampak čista, v kolikor ni postopek čiščenja ponovimo saj v nasprotnem primeru kasneje nanašmo premaz na umazane dele kar seveda zmanjša obstojnost premaza.

Za nanšanje lahko uporabimo aplikatorje ali vatne blazinice, debelino le teh prilagodimo površini katero želimo premazati.
WM-1N vedno nanašamo v dveh plasteh, prvič premaz nanesemo na površino in pustimo 2-3min, da se upije v površino, postopek ponovimo in na koncu ostanke obrišemo s mikrokrpo. Koliko aplikacij bomo dodali je odvisno od ohranjenosti plastike in željenega “mat” ali bolj sijočega videza premazane površine.

Premazan in “stari” del;

V kolikor iščete izdelek s maksimalno obstojnostjo kateri po aplikaciji pusti nemasten mat videz na plastičnih in gumijastih delih potem je Wolf’s chemicals WM-1N Nano Trim Coat izdelek za vas!


Sep 11 2011

ChemicalGuys Ecosmart

Category: Testi izdelkovcsf @ 19:05

V poplavi t.i. waterless čistil s katerimi lahko očistimo avtomobil je mojo pozornost po dobrih referencah v tujini pritegnil ChemicalGuys Ecosmart. Mešalno razmerje je zelo ugodno saj iz 100ml Ecosmarta dobimo 900ml čistila katerega lahko uporabimo kot pranje brez vode ali kot quick detailer.

Uporaba;

Predhodno narejeno mešanico enostavno poškropimos pomočjo pršilke po površini ki jo želimo očistiti, pustimo 1-2 min, da umazanija odstopi od površine in s pomočjo mikrokrpe pobrišemo dela katerega smo predhodno poškropili.

Test je bil narejen na avtomobilu kateri ni bil opran 14dni(prevoženih cca.1500km), črna barva na Seatih je še posebaj “alergična” na kakršnokoli drgnjenje in kot nalašč za takšen test.

Ecosmart s pomočjo pršilke poškropimo po površini

Pustimo cca.1-2min, da umazanija odstopi iz površine

Nato površino pobrišemo s pomočjo mikrokrpe

Povšina po končani aplikaciji

Še 50/50

Zaključek

Ali pranje avtomobila s “waterless” čistili dela swirlse? Kot se na zgornjih slikah vidi ne vendar to je bilo prvič, da je bil uporabljen Ecosmart na tem delu avtomobila, v kakšnem stanju bo površina po večih pranjih bomo videli v naslednjih mesecih, ko bo ta del avtomobila vsak teden opran s Ecosmartom vsekakor pa je Ecosmart zanimiv izdelek sploh ko pri roki nimamo klasičnih pripomočkov za pranje vozila.

+

-ekonomična poraba, s pomočjo ene flaške bi verjetno lahko oprali 10+ avtomobilov velikosti golfa
-avtomobil lahko očistimo v garaži
-po aplikaciji je površina glatka in sijoča
-lahko ga uporabimo kot quick detailer
-lahko ga uporabimo na soncu saj se ne posuši na površini
-v kombinaciji s BOS sistemom od ChemicalGuys je poraba izdelka še manjša

-za eno pranje porabimo 10+ mikrokrp
-uporaben samo v kolikor avtomobil ni preveč umazan, v kolikor je blaten odsvetujem uporabo!
-ne moremo očistiti kolotekov